{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Pogledajte pljačku Simply marketa u Zabrđu: Da li prepoznajete lopove?

Piše: E. F./Klix.ba
11.3.2015. u 13:22
162
106
Pogledajte pljačku Simply marketa u Zabrđu: Da li prepoznajete lopove?
162
 
Dva za sada nepoznata lopova opljačkala su prodavnicu Simply u sarajevskom naselju Zabrđe te su tom prilikom odnijeli, prema tvrdnjama vlasnika, cigarete u vrijednosti od oko 1.500 do 2.000 KM, kao i ladicu kase sa novcem.
Kako se može vidjeti na snimku, dvojica mladića su drvenom letvom razbila donje staklo na ulazu u prodavnicu, a potom uzimaju pun paket cigareta, jedna osoba ulazi u prodavnicu i uzima i ladicu u kojoj se nalazio deponovani pazar, kako bi radnja u jutarnjim satima nesmetano mogla početi raditi.

Potom su lopovi pobjegli u nepoznatom pravcu, a vlasnik je saznao da je njegova radnja opljačkana tek nekoliko sati kasnije, kada se zapravo i otvara prodavnica. Odmah je pozvao i policiju koja je obavila uviđaj na mjestu događaja.

"Alarm u radnji postoji, ali se on nije upalio, tako da su imali vremena da odnesu ono što su ukrali i udalje se", kazao je za Klix.ba Hajset Halilović, vlasnik prodavnice.

Prema njegovim riječima, na snimku se može vidjeti i da su lopovi ispred objekta dolazili u tri navrata.

"Najprije su prošetali oko objekta da osmotre prostor i robu unutra, potom su se vratili i pajserom pokušali obiti vrata, ali kada im nije pošlo za rukom po treći put su došli sa drvenom letvom", kazao je Halilović.

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da se radilo o sitnim satima, niko nije ništa čuo. No, policija je privela jednog osumnjičenog na saslušanje, ali nakon krim obrade je utvrđeno da nema veze sa događajem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: