Crna hronika
153

Krađa u Univerzalnom: Da li prepoznajete ove kradljivce mobilnih telefona?

Piše: E. F.
Tri osobe čiji se identitet još uvijek utvrđuje ukrale su jučer dva mobilna telefona ukupne vrijednosti blizu 700 KM u trgovini Univerzalno, a koja se nalazi u Tržnom centru u sarajevskom naselju Grbavica.

Njihova lica, ali i "modus operandi" zabilježile su kamere u ovoj trgovini. Ukoliko prepoznate nekoga od aktera, javite najbližoj policijskoj stanici.

Krađa se dogodila nešto prije 17 sati, a kako se čini, organizovana grupa kradljivaca, odnosno dva muškarca i jedna djevojka, iskoristila je samo jedan kratki trenutak nepažnje uposlenika u ovoj prodavnici.

Ovo je za Klix.ba kazao i Haris Kojić, jedan od uposlenika ove prodavnice istakavši da je ovo je već četvrti put da se ponavljaju krađe i napadi na njihove poslovnice.

"Prostor naše trgovine je ogroman i sve se odigralo u trenutku, dok je pet uposlenika usluživalo mušterije. Oni su iskoristili jedan trenutak i ukrali dva aparata novog brenda sa kojim radimo, a zove se Leagoo", kazao nam je Kojić te dodao da vjeruje da su kradljivci možda imali i pomoć među navodnim mušterijama, čija je zadaća bila da odvrate pažnju uposlenika.

Razbojnici su uspjeli pobjeći, a cijeli slučaj je prijavljen policiji te je na mjestu događaja i obavljen uviđaj. Navodno, razbojnici čija se lica itekako vide su iz Goražda, a nije im prvi put da se bave krađom.