Crna hronika
0

Podignuta optužnica protiv tri osobe za zloupotrebu položaja i krijumčarenja

FENA
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Samira Padžića, zv. "Padžija“, rođenog 10.06.1973. godine u mjestu Vukovije Donje, opština Kalesija, s prebivalištem u Živinicama, državljanina BiH, protiv kojeg je u toku drugi krivični postupak pred Sudom BiH, Miće Bojanića, rođenog 05.10.1977. godine u Ljubljani, R Slovenija, s prebivalištem u opštini Bijeljina, državljanina BiH, i Milenka Mijatovića, zvanog "Janje“, rođenog 21.11.1972. godine u Zvorniku, s prebivalištem u opštini Zvornik, državljanina BiH.

Optuženi se terete da su od 11.03. do 10.06.2013. godine preko državne granice na graničnom prijelazu Šepak preko mosta ili čamcem preko rijeke Drine iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u više navrata izvršili prebacivanje stoke, izbjegavajući mjere carinske kontrole jer nisu imali potrebne dozvole i odobrenja nadležnih organa, na način što su prilikom prevoza stoke kontaktirali Samira Padžića koji je obavljao poslove vođe sektora Granične policije, JGP Zvornik i koji je osumnjičenog Miću Bojanića i druge osobe obavještavao na kojim mjestima nije bilo pripadnika Granične policije BiH, a za koje usluge su mu isti davali uobičajenu i dogovorenu novčanu nagradu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U prebacivanju stoke su učestvovali i Mićo Bojanić i Milenko Mijatović, a Bojanić po prethodnom dogovoru s njemu poznatim osobama prebačenu stoku je prevozio i prodavao u unutrašnjosti BiH.

Zbog svega navedenog, optuženi Samir Padžić se tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja, a optuženi Mićo Bojanić i Milenko Mijatović krivično djelo krijumčarenje.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.