Crna hronika
335

Pljačka Raiffeisen banke: Tužilaštvu KS predate tri osobe, policija traga za još dva osumnjičena

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U poslijepodnevnim satima subote u Tužilaštvo Kantona Sarajevo predate su tri osobe koje se dovode u vezu sa pljačkom Raiffeisen banke na Ilidži koja se dogodila u četvrtak.

"Poduzete su opsežne mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela i tom prilikom je pretreseno šest stanova i dva vozila. Tokom pretresa pronađeni su i izuzeti za dalja vještačenja određeni predmeti poput mobitela, kompjuterskih jedinica, crtane skice, pisani materijali kao i određene količine garderobe", rekao je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

Nakon izvršene kriminalističke obrade Tužilaštvu KS su predati Amel S. (1989..), Nizama B. (1991.) i Haris H. (1994.) dok su na slobodu pušteni Anel S. (1987.) i Alma S. (1990. ).

"Naši službenici tragaju za još dvije osobe koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela čiji je identiet poznat policiji. Oni su nedostupni, ali je za njima raspisana potraga", dodao je Nefić.

Novac još nije pronađen, a prema nezvaničnim informacijama otuđeno je blizu 300.000 KM.

Podsjetimo, pljačka se dogodila u četvrtak oko 8:50 sati ujutro. Razbojnici su pobjegli u vozili Alfa Romeo prema Stojčevcu, a zaštitari su krenuli na njima. Ispaljeno je i nekoliko hitaca, a jedan od njih je pogodio i usmrtio biciklistu Kemu Bašića. Razbojnici su potom napustili vozilo i spalili ga, te pobjegli.

Policija još radi na ovom slučaju, a nakon 30 sati opsežne potrage u saradnji sa Tužilaštvom KS jučer je privedeno pet osoba u sarajevskom naselju Otoka.