Crna hronika
0

Pileći otpad zagadio vodu u Kotor-Varoši

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policija iz Kotor-Varoši dostavila je izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka protiv firme Jato i odgovorne osobe u tom preduzeću iz Maslovara, J.K.(1977.), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zagađivanje hrane i vode za ishranu, odnosno napajanje životinja.

Za predstavnike firme Jato postoji osnova sumnje da su u maju, na prijevoju Borja, sa lijeve strane magistralnog puta Banja Luka-Teslić, u blizini vodotoka rijeke Crvena rijeka, deponovali veću količinu pilećeg otpada, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Policijski službenici su u saradnji sa Službom za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Kotor-Varoši, a pod nadzorom Okružnog Tužilaštva Banja Luka preduzeli neophodne mjere i radnje u cilju prikupljanja dokaza da je izvršeno krivično djelo zagađivanje hrane i vode za ishranu, odnosno napajanje životinja.

U Institutu za zaštitu zdravlja Republike Srpske izvršeno je ispitivanje uzorka vode te utvrđeno da je u vodi prisutan visok nivo bakterijskih kultura i nije za ljudsku upotrebu.

Ovaj nalaz, uz druge prikupljene dokaze, rezultirao je podnošenjem izvještaja Okružnom tužilaštvu Banja Luka, protiv odgovornih osoba u firmi Jato.