Crna hronika
32

Otac ubijenog Adisa Đorđijevića u šoku: Rekao je da će se vratiti

Piše: E. F.
Mirsad Đorđijević
Mirsad Đorđijević
Mirsad Đorđijević, otac ubijenog Adisa Đorđijevića koji je podlegao povredama zadobijenim usljed pucnjave do koje je došlo jučer u Miljevićima, nadomak Sarajeva, za Klix.ba kazao je kako još uvijek nije vidio svoga sina, niti ga spremio za onaj svijet. Isto tako, još uvijek ne zna šta mu se dogodilo.

Satima je čekao ispred mrtvačnice Kliničkog centra u Sarajevu, ali svog Adisa nije vidio. Danas, još uvijek pod šokom i nesvjestan činjenice da je zauvijek izgubio svog voljenog sina, čeka da ga pozovu nakon okončanja obdukcije i da ga ode obući i ispratiti na vječni počinak.

Bio je normalan mladić

"Bio je normalan mladić, divno dijete, u probleme je upadao samo zbog brata. A tek tako sam ga izgubio", kaže nam Đorđijević.

Priča kako je jučer u njegovoj porodici bio sasvim normalan dan, ništa nije ukazivalo na tragediju koja će ih zadesiti.

"Adis se obukao i pošao van. Prije nego što je izašao kazao mi je da mu kupim lubenicu i kokice, da će se brzo vratiti. Više ga nisam vidio", priča nam Đorđijević.

Da njegovog Adisa više nema saznao je na internetu. Odmah je otišao na Klinički centar u Sarajevu gdje je navodno prebačen njegov ranjeni sin.

"Nisu mi dali da ga vidim. Samo sam to želio. Satima sam čekao pred mrtvačnicom, ali nisu mi dali ni da priđem", priča nam ogorčeni Đorđijević.

Naljutila ga je priča da je on kao član porodice zabranio da se medijima daju informacije o cijelom događaju.

"To nije istina. Protok informacija je zaustavila policija. Ni ja sam nisam mogao saznati šta mi se dogodilo djetetu. Ni sada ne znam, ali slutim najgore", kazao nam je Đorđijević.

Živio sa djevojkom

Kako nam je ispričao, sve što želi jeste da sazna kako je došlo do ovog tragičnog ishoda. Kako ističe, nema govora o tome da je njegov sin bilo koga oteo, jer je sa Lejlom Adis već izvjesno vrijeme bio u vezi. Upravo zbog toga je zbunjen i vjeruje da je njegovog sina smrtno ranila policija.

"Živio je on sa tom djevojkom neko vrijeme bili su čak i našli stan. Bili su u nekoj vezi, raskidali i mirili se, ali nikada nisu pravili probleme", kazao je Đorđijević, ističući da je Lejla ipak bila labilna osoba te da je jedne prilike pokušala i samoubistvo.

"Nikako mi nije jasno šta se dogodilo, kako je moguće da se ovo desilo", zaključio je Đorđijević.

Pojasnio je da iz policije do njega nije došla nijedna jedina informacija niti od bilo koga drugog. Morao je potegnuti privatne veze ne bi li saznao gdje mu je sin i šta je sa njim.

Podsjećamo, cijela drama započela je na Grbavici, nakon što je policiji prijavljeno da je muškarac nepoznatu djevojku ugurao u automobil. Policija je odmah pokrenula potjeru te je par sustignut na putu Vraca Trebević, odnosno u mjestu Miljevići na području Istočnog Sarajeva.

Tu je došlo, navodno, do razmjene vatre između policije i ovoga para. Adis je ranjen te je ubrzo podlegao povredama. No, ko je prvi pucao i ko je Adisa smrtno ranio još uvijek je predmet istrage.