Crna hronika
178

Osumnjičeni za ubistvo Miroslava Lazarevića uhapšeni u Sarajevu nakon što su zapalili automobil

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije osobe koje se sumnjiče da su povezane sa sinoćnjim ubistvom Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu uhapšene su jutros u Sarajevu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Dana, 16.10.2016. godine u 02:05 sati policijski službenici Druge PU, obaviješteni su da je u ulici Aleja Lipa do broja 47 zapaljeno motorno vozilo, a da se dvije osobe udaljavaju od zapaljenog vozila. Po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni policijski službenici, radi obezbjeđenja lica mjesta i pronalska izvršilaca.

Brzom intervencijom policijskih službenka Druge PU, isti su u 02:30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašli jednog od izvršilaca, te utvrdili da se radi o A. B., rođen 1986. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

U 02:35 sati u ulici Nedima Filipovića do broja 6. pronađen je drugi osumnjičeni S.V., rođen 1982. godine, nastanjen u Bijeljini.

Na lice mjesta paljenja motornog vozila upućeni su i pripadnici PVB Sarajevo koji su u 02:40 sati ugasili požar. Od dejstva vatre u potpunosti je izgorjelo vozilo marke "BMW X5", bez registarskih oznaka.

Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta obezbjedi do jutarnjih sati radi uviđaja, a da se imenovani liše slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (lzazivanje opće opasnosti).

Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Teško ubistvo" koje je učinjeno oko 02:00 sata, upotrebom vatrenog oružja, na podrudju Istočnog Novog Sarajeva, iste potražuju, te su gore navedena lica, nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predana na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.