Korišteno vatreno oružje
309

Osmogodišnji dječak iz Iraka teško ranjen u obračunu migranata u Velikoj Kladuši

A. B.
Pucnjava se desila ispred tržnog centra, Foto: Facebook
Pucnjava se desila ispred tržnog centra, Foto: Facebook
Ispred tržnog centra u Velikoj Kladuši u 18:20 sati došlo je do pucnjave u kojoj je teško ranjen osmogodišnji dječak iz Iraka.

Kako saznajemo, pucnjava je uslijedila nakon sukoba između dvije grupe migranata, a kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić, iste informacije su i oni dobili te ih trenutno provjeravaju.

"Pretpostavlja se da su to migranti, ali ne možemo to utvrditi dok ne dođemo do počinilaca. Navodno je došlo do upotrebe vatrenog oružja što će, ako se utvrdi da je riječ o migrantima, biti prvi put u migrantskoj krizi da se koristi vatreno oružje i to je zabrinjavajući podatak", kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je potvrdio da je teške povrede zadobio osmogodišnji dječak iz Iraka (2013.).

"On najvjerovatnije nije bio meta već je slučajna žrtva. Metak je zalutao i pogodio ga u leđa. Trenutno se nalazi u teškom stanju, bore mu se za život u bolnici. Riječ je o dječaku migrantu koji je šetao s ocem u blizini", naveo je Šiljdedić.

Šiljdedić je naglasio da će više informacija biti poznato naknadno te da će istraga utvrditi kako je došlo do ovog nemilog događaja.