Upućen apel
1

Nestao mladić David Dragičević iz Banje Luke, roditelji nude 100.000 KM za njegov pronalazak

Piše: A. B.
David Dragičević
David Dragičević
Mladić David Dragičević (21) iz Banje Luke posljednji put je viđen 17. marta u subotu oko 19 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Njegov nestanak prijavljen je PU Banja Luka 18. marta i od tada se za njim intenzivno traga.

"Prema posljednjim informacijama s terena mogu samo potvrditi da mladić još nije pronađen i da poduzimamo sve mjere koje su u našoj mogućnosti da ga pronađemo. Također, saslušano je i nekoliko osoba kako bi dobili informacije koje bi pomogle u Davidovom pronalasku", rekla je Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

Osim policije, za Davidom tragaju njegova porodica i prijatelji, a očajni roditelji su na Facebook stranici objavili da su za sve informacije o sinu spremni platiti 100.000 KM.

Također, u statusu na Facebooku Davidova majka je navela da je on u večeri kada je nestao drugu poslao poruku u kojoj je rekao da za sve krive izvjesnog F. Ć. ukoliko mu se nešto dogodi.

"Policija ga je ispitala i prošao je, međutim, mi roditelji smatramo da naše dijete to nije napisalo iz čista mira", napisala je Davidova majka.

U momentu nestanka, na sebi je imao crnu jaknu, tamno plave farmerice i smeđe cipele. Ima i prepoznatljivu frizuru, takozvane dredove.