Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
imamo 3 masine u komplet federaciji i uspiju se sudarit.
dvije :D sad nema ni jedna hahah
Pricas gluposti.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
pa yebote bog od 2 ukupno voza slupamo oba. jakretena upimu
Kad su se prije 50-tak godina kupovale švedske električne lokomotive kojih najviše ima kod nas, neko je iz željeznica ustao i pitao zastupnike proizvođača kakve su te lokomotive prilikom sudara? Svi su ga blijedo pogledali a sad nam je jasno da nisu baš najsigurnije!
Nepismenost i neznanje
Ili su možda mislili da će se mimoići, tj da idu ususret ali odvojenim kolosjecima?
Zar je moguće da nijedan a ni drugi mašinovođa i njegov pomočnik nisu vidjeli svjetla koja idu jedno prema drugom?
@sandor1 ako jedna od kompozicija nije imala predvidjeno stajanje na tom mjestu, dzabe i da su vidjeli jer nije ovo auto od 2t pa da stane u 30m. Vozovima treba puno vise da stanu pogotovo ako su vagoni puni, a dovoljno je da je npr. greskom prebaceno da su u istom kolosjeku ili da jednom od njih nije crveno bilo.
e ovo je bosna...javašluk
Jel noćas ili sinoć?
Muslimani? Mašala. Ustaše? Nije loše.
ne bi smjela da jedna greska (crveno svijetlo) bude dovoljna da se velika nesreca desi. treba jos sigurnosnih mehanizama
Sta reci osim zao mi je tih ljudi i njihovih porodica..Saucesce ozaloscenima..
Strasno :(
U Japanu zbog ovakvog događaja ostavku odmah ponosi ministar za saobraćaj, direktor i cijeli upravni odbor željeznica !!!
Kakva ostavka , harakiri izvrse , jer su povrijedili cast..
Kako jedina dva voza u BiH. Kakve gluposti lupate. Imamo dvije garniture Talgo putničkih vagona i još imamo stare kupej vagone. Povrh svega toga imamo teretne vagone. Lokomotiva imamo veliki broj što ŽFBiH , što ŽRS. Kakva dva voza , šta lupate. Porodicama saučešće
Ima veliki broj al su pokvarene. Ovo su bile jedine dvije ispravne. Po noci su vukle ćumur a po danu Bosnjake talgo vagonima u Makarsku.
I samo da se zna, uzrok nesrece zaista jeste nepostivanje signala tj prolazak kroz crveno. Nazalost, postoji broj neodgovornih masinovodja koji to cesto rade jer u vecini slucajeva mogu da stignu uci u stanicu dok drugi voz ne naleti...sinoc se ta praksa nazalost obila o glavu svima koji ne slijede savrseno dobra napisana pravila.
I samo da se zna, uzrok nesrece zaista jeste nepostivanje signala tj prolazak kroz crveno. Nazalost, postoji broj neodgovornih masinovodja koji to cesto rade jer u vecini slucajeva mogu da stignu uci u stanicu dok drugi voz ne naleti...sinoc se ta praksa nazalost obila o glavu svima koji ne slijede savrseno dobra napisana pravila.
@rodjakStipe Da niko normalan ali BiH je rasasnik mentalno poremecenih i mentalno uzurpiranih talenata.
@rodjakStipe Željezničar sam po struci i vjeruj da jeste, čista ljudska neodgovornost i bahatost.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)