Tužilaštvo TK
47

Nermin Šišić iz Tuzle nije mogao ubiti bebu u Crnoj Gori jer je od septembra u KPZ-u Zenica

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tuzlak Nermin Šišić za kojeg su crnogorski mediji i policija kazali da je uhapšen jer se sumnjiči za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Pavla u Podgorici, nije kriv za ovo krivično djelo jer je na izdržavanju kazne zatvora u KPZ-u Zenica od septembra prošle godine.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona oglasilo se saopćenjem u kojem navode da je Šišić, kojeg su bez prethodne provjere u crnogorskoj policiji i pravosuđu povezivali sa ovim ubistvom, u zatvori zatvorenog tima i da on nije osumnjičen za ubistvo djeteta u Crnoj Gori.

"Pojedini mediji su kontaktirali ovo Tužilaštvo, te je svim novinarima pojašnjeno da nemamo informacije o ličnim podacima osumnjičenog u Crnoj Gori i da se ne može potvrditi da se radi o istoj osobi koja je ranije, po optužnici ovog Tužilaštva, pravosnažno osuđena za određena krivična djela u Tuzli. Također, mediji koji su kontaktirali ovo Tužilaštvo su upućeni da se obrate nadležnom sudu u BiH i provjere informacije da li je Šišić upućen na izdržavanje kazne zatvora po pravosnažnoj presudi. Dakle, Nermin (Meho) Šišić iz Tuzle, rođen 01.06.1989. godine, je od septembra 2017. godine na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica i nije osoba koja je povezana sa ubistvom bebe u Crnoj Gori", navode u saopćenju.

Podsjetimo, petnaestomjesečni Pavle dovezen je s teškim povredama glave, te vidljivim tragovima zlostavljanja. Utvrđeno je da je očuh bebu zlostavljao danima jer mu je smetao plač. Nakon što je Pavle podlegao uhapšeni su očuh i njegova majka.

Nije pojašnjeno zbog čega je uhapšena osoba imala isti identitet kao bh. državljanin iz Tuzle, odnosno da li je riječ o krađi identiteta ili o osobi koja ima isto ime i prezime kao i Tuzlak Šišić.

Tužilac u Podgorici Zoran Vučinić odredio je 5. februara pritvor državljaninu BiH iz Tuzle Nerminu Šišiću (28) zbog sumnje da je nasmrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka, sina nevjenčane supruge Jelene Jovović (33). Dječakovoj majci pritvor je određen zbog sumnje da nije ispunjavala porodične obaveze.