|

Navijači Željezničara i Sarajeva se potukli kod Olova, uhapšen veliki broj osoba

Navijači Željezničara i Sarajeva se potukli kod Olova, uhapšen veliki broj osoba
126
Piše: E. M.
11.5.2019. u 16:02
338
komentara
126

dijeljenja
U Olovu je danas oko 15 sati došlo do obračuna navijača Hordi zla i Manijaka, a na mjesto događaja upućene su policijske snage, dok je ulazak u grad iz pravca Sarajeva bio u potpunosti zatvoren.
Fudbalske momčadi Sarajeva i Željezničara danas gostuju u Banovićima i Bijeljini, a navijači koji su jutros krenuli u ova mjesta kako bi bodrili svoje ekipe, potukli su se kod Olova.Prema nezvaničnim informacijama sukob je prvo izbio kod benzinske pumpe na ulazu u Olovo, a u obračunu su koristili kamenje, letve, baklje... Navodno je oštećeno i jedno policijsko vozilo, ali i autobus na koji su navijači bacali kamenje, ali i baklje.


U sukobu je učestvovao veliki broj navijača i jednog i drugog kluba.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da su policijske snage izašle na teren. Do sukoba je došlo na benzinskoj pumpi na ulazu u Olovo kada su, prema prvim informacijama navijači Sarajeva naišli na pokvareni autobus navijača Željezničara.

Policija je uhapsila nekoliko učesnika ovog sukoba Policija je uhapsila nekoliko učesnika ovog sukoba


Policija je zatvorila ulaz u Olovo u potpunosti, a određeni broj navijača je priveden. Više informacija o tome da li ima povrijeđenih i koliko je uhapšenih bit će poznato naknadno.
Prijavi grešku


Komentari (338)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...