Automobil pronađen
21

Nastavljena potraga za osobom koja je pucala na policajce MUP RS-a

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske nastavili su i danas intenzivnu potragu za osobom čiji su inicijali M.H. koja je u Doboju učestvovala u napadu na policiju, potvrdila je portparolka MUP RS-a Danica Gnjatović.

Pripadnci MUP RS-a jučer su u poslijepodnevnim satima pronašli na planini Ozren napušteni automobil "škoda oktavija" koji je koristila osoba M.H. sa područja općine Tešanj.

Automobil je pronađen nakon višesatne potjere u neposrednoj blizini mjesta Rajčevo, a osoba je napustila vozilo i nastavilo se kretati prema teritoriji FBiH.

Gnjatović je navela da su pripadnici MUP-a Republike Srpske u stalnom kontaktu sa kolegama iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su aktivno uključeni u potragu za navedenom osobama.

U dobojskom naselju Miljkovac juče je oko 12.00 sati pucano iz vatrenog oružja na pripadnike policije Republike Srpske.

Dva policijska službenika uočila su osobu za koju se sumnja da je lice sa potjernice, a koje je, nakon što su mu prišli, pucalo na policajce koji su uzvratili na vatru.

Nakon pucnjave, došlo je do fizičkog obračuna u kojem je jedan policajac povrijeđen.

Policijski službenici MUP-a RS-a uhapsili su lice čiji su inicijali B.Ć. /21/ iz Tešnja, dok se za licem čiji su inicijali M.H. još traga, zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo.

Srna nezvanično saznaje da je dobojska policija uhapsila Benjamina Ćosovića (22) iz Tešnja, dok je u bjekstvu Mustafa Hasanbašić iz Tešnja.