Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slabi su vlasi sa spašavanjem. Oni su tu eventualno kada kakve civile treba pobacati u Drinu.
@Napacen, Like!
1. Ko je dopustio da skace u zamucenu vodu? 2. Znamo kako se rade licenciranja na Balkanu i kakve su sve trutine spasioci, policajci.... 3. Ja otkad znam za sebe kod skokova sa Starog mosta su osim ronilaca i camaca UVIJEK prisutni i kajaci koji se u roku 2-3 sekunde nakon skoka nadju kod plivaca. Organizator i "spasioci" treba da merijalno i krivicno odgovaraju za ubojstvo iz nehata. Uzasno mi je zao tog momka. Pokoj mu dusi.
vjerovao je srbima
Eh a sto niste bili dovoljno blizu? Greska u organizaciju, tuzit gamad.. Nek odlezu 30 godine.. Ciao adio
ama bili ste blizu, covjek vama u camac skakao kako to niste vidjeli
Kakvi su to spasioci pred nosom him nestao covjek zbog koga su i bili tu....
Allahova snaga je najjveča!
koja ironija... u Jajcu nije htio skakati, činilo mu se da nije dovoljno osigurano...
Sramotno od strane spasilaca! Onaj lik gurnu onog ronioca. Bžsč...
Zao mi je momka neopsivo. Udavio se pred ocima ''spasilaca', bolje receno pozera na gumenjaku. Sramota.
Nemojte bit oholi i naklapat da je do ronioca, niste sigurni 100%, to sto govorite nisu provjerene istine. Niko ne mora na klixu napisat da je do ronioca, da bi se istraga izvrsila, i bit ce izvrsena, ali ovako samo kritikovat, jadno je. Ne znate kako je ljudima bilo. Na kraju krajeva, vidite da momak nije izveo skok po propisu, a rijeka je brza i jaka, za par sekundi se katastrofa dogodi. Njima je jedina greska sto imaju to pravilo od pet sekundi, koliko ja vidim.
Ljudi, pogledajte video, covjek nakon sto izranja dize lijevu ruku i slavi skok, sekundu kasnije nesto osjeca kod noge kako ga vuce prema dole, u tom trenutku skrece pogledom prema nozi i naglo mijenja raspolozenje. Zatim ga vuce prema dole. Vidi se da se borio da izroni ali nesto ga je povuklo prema dole. Zadnji put kad izvire mu ruka, par metara udesno vidi se kako nesto nakratko izranja.
Dijete od 16 god. bio medju "spasiocima" on je prvi skocio i vidio je saku od covjeka al je morao izronit nije migao vise pod vodom. Kad je izronio govorio ovima na camcu da skoce oni rekli nesmijemo hladna je voda. Eno ima video na yotube. Da se covjek zapita da li su organizatori normalni. Da je u nekoj normalnoj zemlji svi bi u zatvor.
Strašno, meni je djelovalo na snimku da je taj prvi spasilac djelovao na vrijeme ali znači ni on mogao da izdrži. Opasna je Drina, pogotovo tu kod mosta gdje su jake podvodne struje. Čitam neki spekulišu i o somu, iako je moguće - slaba je to varijanta.
Imaju odijela za takve prigode,zovu se suha odijela. E, obuces suho odijelo,a ispod pidzamu tako da nema zime. Onda cekas u vodi dok zadnji ne skoci. Mokra odijela su hladan, voda je u odijelu i ugrijes se tako sto se pomokris pa ti bude toplo,grijes svojim dijelom vodu koja je u odijelu. Fula organizatora do jaja.
Obratite paznju! Kada se skace na glavu, ruke se spoje ili primaknu jedna drugoj kako bi se razbila voda i smanjio udar glave od vodu. Kod ovog pokojnog skakača ruke su u širini ramena tako da su ruke prošle kroz vodu a glava je razbila vodu 95% i tolika tezina pri toj brzini a jos vertikalan pad( u skokovima na glavu mora biti ugao 50-60 stepeni sa vodom Brat bratu kad pogledate Listu kak skače sa SM sve vam je jasno) je kobno za njega bilo.
Sam moj osvrt na razlog zasto je on dosao u tu situaciju da se bori za zivot ne potvrdjuje tu tvoju konstataciju. Naprotiv, slazem se sa svima da su spasioci ti koji su morali reagovati i biti metar-dva do njega u vodi a ne cekati na razvoj situacije jos pri mutnoj vodi gdje je vidljivost nikakva.
Angažirati momke iz Gradačca ronilački klub vidara brzo ve pronaći tijelo
Mozda su posjedovali licence a jesu li znali plivat ?
Jedina rijeka na cije ime mi dodje mucnina je Drina, najveca grobnica muslimanskog naroda odvno vec poznato. Grozna zlodjela su se na toj rijeci dogadjala tokom drugog svijetskog rata i u proteklom ratu kada su se fasisticki vampiri ponovo probudili
vidi se na videu... kad mu izroni ruka zadnji put