Crna hronika
1.4k

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijeni policajac i napadač

Piše: G. D. - D. B.
(Foto: Zvornik danas)
Nepoznata osoba je večeras ušla u Policijsku stanicu u Zvorniku i počela pucati iz vatrenog oružja, saznaje portal Klix.ba.

Prema informacijama potvrđenim za portal Klix.ba, u pucnjavi je ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena. Policajci su u razmjeni vatre ubili napadača.

"U 19 sati u PU Zvornik ušao je naoružani muškarac i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povrijeđeni policajci prevezeni u bolnicu", izjavila je za portal Klix.ba glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Ona je dodala da je napadač uzvikivao "Allahu ekber".

Kako saznajemo, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić. Saznajemo da jedan od ranjenih ima povrede u predjelu grudnog koša te da nisu životno ugroženi.

Prema nepotvrđenim informacijama s terena, radi se o terorističkom napadu. ATV je javila da se nešto poslije 19 sati pred policijsku stanicu naglo zaustavilo vozilo. Vozač je nakon toga uletio u policijsku stanicu i počeo da puca.

Milan Salamadina, portparol MUP RS-a, kazao nam je da je još uvijek rano govoriti o terorističkom činu.

"Uviđaj je u toku i očekujem da će potrajati, jer je ubijen policajac, a dva policajca su ranjena. Očekujem takođe da se o ovome oglasi i Tužilaštvo BiH", kazao je za Klix.ba Salamadina.

U Zvornik je večeras stigao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. Premijerka RS Željka Cvijanović sazvala je hitnu sjednicu Vlade RS nakon što se Lukač vrati iz Zvornika.