|

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijeni policajac i napadač

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijeni policajac i napadač
1.352
Piše: G. D. - D. B.
27.4.2015. u 19:37
27.4.2015. u 23:14
0
komentara
1,3k

dijeljenja
1/4 Foto: Zvornik danas
2/4 Foto: Zvornik danas
3/4 Foto: Zvornik danas
4/4 Foto: Zvornik danas
Nepoznata osoba je večeras ušla u Policijsku stanicu u Zvorniku i počela pucati iz vatrenog oružja, saznaje portal Klix.ba.
Prema informacijama potvrđenim za portal Klix.ba, u pucnjavi je ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena. Policajci su u razmjeni vatre ubili napadača.

"U 19 sati u PU Zvornik ušao je naoružani muškarac i počeo pucati. Ubio je jednog policajca, a dvojicu ranio. Napadač je potom ubijen, a povrijeđeni policajci prevezeni u bolnicu", izjavila je za portal Klix.ba glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

Ona je dodala da je napadač uzvikivao "Allahu ekber".

Kako saznajemo, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Stevo Milovanović i Željko Gajić. Saznajemo da jedan od ranjenih ima povrede u predjelu grudnog koša te da nisu životno ugroženi.

Prema nepotvrđenim informacijama s terena, radi se o terorističkom napadu. ATV je javila da se nešto poslije 19 sati pred policijsku stanicu naglo zaustavilo vozilo. Vozač je nakon toga uletio u policijsku stanicu i počeo da puca.

Milan Salamadina, portparol MUP RS-a, kazao nam je da je još uvijek rano govoriti o terorističkom činu.

"Uviđaj je u toku i očekujem da će potrajati, jer je ubijen policajac, a dva policajca su ranjena. Očekujem takođe da se o ovome oglasi i Tužilaštvo BiH", kazao je za Klix.ba Salamadina.

U Zvornik je večeras stigao i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač. Premijerka RS Željka Cvijanović sazvala je hitnu sjednicu Vlade RS nakon što se Lukač vrati iz Zvornika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.