Crna hronika
42

Dragan Lukač: Napad u Zvorniku može biti početak mnogo gorih događanja

Piše: G. D.
Dragan Lukač (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Lukač (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon današnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku u kojem je naoružani muškarac ubio jednog i ranio dvojicu policajaca, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je izjavio da ovaj napad može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.
Dragan Lukač (Foto: Klix.ba)
Dragan Lukač (Foto: Klix.ba)

"Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u RS. Preduzet ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imat ćemo odgovore na ovakve stvari", izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Lukač je kratkoj izjavi za naš portal kazao da je po dolasku u Zvornik razgovarao sa svim policajcima, te da su mu oni potvrdili da je napadač ušao u policijsku stanicu ušao uz povike "Allahu ekber".

Podsjetimo, naoružani muškarac je danas oko 19:10 sati ušao u policijsku stanicu u Zvorniku i počeo pucati iz vatrenog oružja. Ubio je policajca Dragana Đurića, a ranio njegove kolege Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Nakon toga ga je policija savladala i ubila.