Crna hronika
11

Nakon pucnjave u Zenici: Policija privela osumnjičenog, sjednica Skupštine Čelika odgođena

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Osumnjičeni za večerašnju pucnjavu ispred stadiona Bilino Polje u Zenici priveden je u prostorije Policijske stanice 1 u tom gradu.

Istovremeno je otkazana Skupština Nogometnog kluba Čelik uoči koje se pucnjava dogodila, potvrdio nam je predsjednik Skupštine Damir Bradarac.

On nije mogao komentarisati događaj ni uzrok zbog čega je došlo do pucnjave u kojoj se, kako smo saznali, predsjednik Nadzornog odbora kluba Ševko Adilović sukobio sa grupom navijača koji su čekali ispred stadiona i potegao oružje.

"Trebali smo otvoriti sjednicu i čuli smo da se ispred stadiona desio incident. Sjednica je do daljnjeg odgođena, a ja ću pričekati sa ostavkama jer je vanredna situacija. Raspušta se ova komisija, pa će Općina postaviti Odbor za hitnost koji će naći neko rješenje", kazao je Bradarac.

Jedan od navijača Čelika koji je svjedočio nemilim scenama ispred stadiona kazao je kako je do sukoba sa Adilovićem došlo jer su navijači tražili da on napusti klub: "Do sukoba je došlo jer su navijači ogorčeni na to da je on predsjednik Nadzornog odbora i da je uopće u sportu i da se pita za nešto. Tražili su od njega pred stadionom odlazak iz kluba i došlo je do verbalnog sukoba i koškanja nakon čega je on pucao u masu".

Izvor poznat redakciji je kazao da je neko od članova Skupštine uzeo pištolj od Adilovića i napustio mjesto događaja, ali da su uvjereni u to da će parafinska rukavica pokazati ko je pucao.

Pripadnici MUP-a ZDK vrše uviđaj na mjestu pucnjave.