Općinski sud
558

Naida Karić, njen momak i prijatelji ostaju u pritvoru zbog paljevine automobila u Sarajevu

Piše: M. N.
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Naidi Karić, Murisu Hodžiću, Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću koji se terete za paljevinu automobila u naselju Dobrinja prije četiri dana.

Atraktivnoj hostesi, njenom momku Hodžiću i dvojici prijatelja određen je pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo.

Sumnjiči ih se za teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine i izazivanje opće opasnosti, kao i krivično djelo podstrekavanja.

Četvorka je zapalila Golf 7, ali se požar proširio i uništena su još tri automobila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Tužilaštvo KS je u svom prijedlogu za određivanje pritvora navelo kako je Naida Karić duži period tražila osobu koja bi zapalila automobil, a zajedno su u nekoliko navrata obilazili automobil koji su na karaju zapalili. Automobil je u vlasništvu žene s kojom se Naida navodno sukobila nekoliko puta, na ročištu je rečeno kako joj je oštećena slala uznemirujuće poruke.

Naidin advokat Izet Baždarević kazao je kako ona nikada nije počinila nijedno krivično djelo, da je majka dječaka od pet i po godina koji je srčani bolesnik. Krivicu su prebacili na Murisa Hodžića, njenog momka, kazavši kako ga Naida nije poticala niti nagovarala da počini ovo krivično djelo.