Čeka se odluka Suda
25

Predložen jednomjesečni pritvor za četiri osobe zbog paljevine automobila u Sarajevu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za četiri osobe koje su uhapšene zbog paljevine četiri automobila u sarajevskom naselju Dobrinja.

Trojici mladića M.H. (1992.), H. M. (1993), te A. J. (1991.) i djevojci N.K. (1992.) na teret se stavljaju teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine i izazivanje opće opasnosti, kao i krivično djelo podstrekavanje.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo.

Nezvanično saznajemo da je N. K. zapravo Naida Karić, hostesa nastanjena u Sarajevu koja se bavi modelingom, a koja se nakon nesuglasica sa jednom ženskom osobom postarala da joj se zapali automobil.

Karić je to učinila zajedno sa momkom Murisom Hodžićem, te još dvije osobe. U navedenoj paljevini su stradala i obližnja tri automobila.

Slučajevi podmetanja požara na automobilima u Sarajevu sve su češći, a za nepuna dva mjeseca 2019. godine u BiH je zapaljeno petnaestak automobila.