Sarajevo
6

Održano ročište za osumnjičenu Naidu Karić i još tri osobe zbog paljevine auta na Dobrinji

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na Općinskom sudu u Sarajevu danas je održano ročište za četvero osumnjičenih koji se dovode u vezu s paljevinom automobila u naselju Dobrinja prije tri dana.

Nakon 24-satnog zadržavanja u pritvoru danas im je održano ročište za određivanje pritvora po zahtjevu Tužilaštva KS. Za sve četvero je zatražen jednomjesečni pritvor.

Njima se na teret stavljaju teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine i izazivanje opće opasnosti, kao i krivično djelo podstrekavanja.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Kako je ranije potvrđeno u MUP-u, zbog paljevine četiri automobila u sarajevskoj ulici Avde Čuka 8. marta danas su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predata tri mladića, M. H. (1992.), H. M. (1993) te A. J. (1991.) te djevojka N. K (1992.).

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Nezvanično saznajemo da je N. K. zapravo Naida Karić, hostesa nastanjena u Sarajevu koja se bavi modelingom, a koja se nakon nesuglasica s jednom ženskom osobom postarala da joj bude zapaljen automobil.

Karić je to učinila zajedno s momkom Murisom Hodžićem te još dvije osobe. U navedenoj paljevini su oštećena i tri obližnja automobila.