Urađena obdukcija
18

Muškarac porodicu u Tuzli ubio sjekirom, ženi zadao povrede po cijelom tijelu

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Kriminalistička policija i tužioci obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi s trostrukim ubistvom u tuzlanskom naselju Stupine, a preliminarni nalaz obdukcije tijela 34-godišnje žene i njene dvoje djece je saopćen Tužilaštvu TK.
Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopćeni Tužilaštvu TK te se uskoro očekuje  dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim  dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

"Dakle, u toku su brojne istražne radnje i  prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.  Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije", kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima tužioci nisu u mogućnosti iznositi u javnost.

"U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu", naglasio je Arnautović.

Kao što je poznato, 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno je usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Trostruko ubistvo je počinio sjekirom u njihovom porodičnom stanu u naselju Stupine, a zatim je prešao u susjedni ulaz gdje je sa 14. sprata počinio samoubistvo.