Crna hronika
178

Muškarac koji je nasmrt pretučen u sarajevskom naselju Hrasno je Mladen Ambrožić

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policijski službenici tragaju za trojicom nepoznatih napadača koji su sinoć nasmrt pretukli muškarca u sarajevskoj ulici Džamijska u naselju Hrasno. Još nisu poznati detalji u vezi s tim šta je prethodilo tuči, niti kako je pedesetogodišnji muškarac iz automobila završio povrijeđen u stanu u istoj ulici.

Kako nezvanično saznajemo, ubijen je Mladen Ambrožić koji je rodom iz Rijeke, a nastanjen u Sarajevu.

Policijskim službenicima prijavljeno je da su tri osobe palicama pretukle jednog muškarca u Džamijskoj ulici, a kada su stigli na mjesto događa pronašli su tragove krvi i oštećen Golf V.

U 22:45 sati primili su poziv od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u kojem im je rečeno da se nalaze u stanu u istoj ulici, gdje pružaju pomoć muškarcu koji je imao povrede glave i leđa. Ljekar je proglasio smrt u 00:05 sati.

Kako stoji u podacima MUP-a KS, tokom 2012. godine Ambrožić je honorarno bio angažovan u MUP-u KS gdje je radio na opsluživanju i održavanju kotlova, uređaja i drugih instrumenata te instalacija koje služe za zagrijavanje kancelarija i drugih pomoćnih prostorija u objektu Policijske stanice Centar.

Ambrožić je bio i žrtva napada zaštitara koji su radili na osiguranju sarajevskog derbija na Grbavici 4. oktobra prošle godine. On je podnio krivičnu prijavu protiv zaštitara jer su mu nanijeli tjelesne povrede. O svemu ovome tadašnji federalni ministar unutrašnjih poslova Predrag Kurteš je podnio izvještaj Skupštini KS.

Tijelo preminulog je prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti izvršena obdukcija.