Noć proveo u stanici
108

Muškarac iz Banovića najavio masakr kao u Beogradu, policija ga pijanog uhapsila

A. K.
Šerif Smajlović prilikom prijetnje u počinjenje masakra (Foto: A. K./Klix.ba)
Šerif Smajlović prilikom prijetnje u počinjenje masakra (Foto: A. K./Klix.ba)
Šerif Smajlović iz Banovića najavio je počinjenje masakra kao u Beogradu. U alkoholiziranom stanju on je svoj naum prijavio policiji koja ga je ubrzo uhapsila te u pritvoru zadržala do otrežnjenja, potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK Adnana Sprečić, sinoć oko 19:45 sati muškarac inicijala Š.S. sam sebe je prijavio policijskoj stanici Banovići, navodeći da će "poklati i ubiti", odnosno počiniti scenarij većih razmjera u odnosu na onaj u Beogradu. Kao razlog je naveo to što su ga napustili supruga i djeca.

"Patrola Policijske stanice Banovići odmah je poslana te su ga pronašli na adresi. On je od ranije poznat kao osoba je sklona korištenju alkohola, a s obzirom da su ga zatekli u alkoholiziranom stanju, doveli su ga u stanicu. S obzirom da je narušavao javni red i mir, uz naročito drsko ponašanje i omalovažavanje policijskih službenika, nakon alkotestiranja, a po nalogu postupajućeg tužioca, on je zadržan od otrežnjenja", navodi Sprečić.

U policijskoj stanici Smajlović je ostao do jutros, a zbog činjenice da je svoje prijetnje dijelio i putem društvenih mreža, on je saslušan i u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Po nalogu tužioca policija trenutno vrši dodatne provjere ove osobe.