Razlika u godištima
26

MUP Crne Gore: Postoje dva Nermina Šišića iz Tuzle

Piše: M. N.
Foto: Portal Analitika
Foto: Portal Analitika
MUP Crne Gore oglasio se saopćenjem u kojem navodi kako muškarac kojeg su uhapsili zbog ubistva 15-mjesečnog dječaka u Podgorici ima isto ime i prezime kao i drugi Tuzlak koji već služi kaznu zatvora u KPZ-u Zenica. Riječ je o Nerminu Šišiću.

"Zabunu nije stvorila Uprava policije MUP-a Crne Gore jer je Uprava policije u saopćenju koje je dato povodom događaja, poštujući prezumpciju nevinosti, dala samo inicijale osobe, broj godina i odakle je osumnjičena osoba. Naime, podsjećamo da smo u saopćenju koje smo, 05.02.2018. godine, dali naveli da su službenici CB Podgorica lišili slobode N.Š. (27) iz Tuzle – Bosna i Hercegovina, sa boravkom u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz čl. 144 t.6 i 7 KZCG, na štetu maloljetnog sina svoje nevjenčane supruge J.J, starog 15 mjeseci.

Iako je upoređivanjem odmah bilo jasno da se ne radi o istoj osobi jer nemaju isti broj godina, provjerama je potvrđeno da ove dvije osobe – N.Š. koji se nalazi u KPZ Zenica od septembra 2017. godine i N.Š. koji je osumnjičen da je početkom februara počinio teško ubistvo na štetu djeteta u Podgorici imaju isto lično ime i prezime, ali da su im ostali podaci različiti (ime oca, godina rođenja – N.Š. osumnjičen za teško ubistvo u Podgorici je rođen 1990. godine itd)", stoji u saopćenju MUP-a CG.

Podsjetimo, u javnosti je došlo da zabune da se radi o Nerminu Šišiću (1989.) koji je tuzlanskoj policiji od ranije poznat po brojnim krivičnim djelima, među kojima je i pokušaj ubistva za što je osuđen u augustu 2017. godine na dvije godine i dva mjeseca zatvora. Prema navodima Tužilaštva TK, on je u zatvoru u KPZ-u Zenica od septembra prošle godine.

Nermin Šišić (1990.) koji se tereti za ubistvo 15-mjesečnog dječaka Pavla nalazi se u pritvoru u Podgorici, a za ovo teško krivično djelo prijeti mu kazna od 40 godina zatvora.