|

Muhammed Fazlić kriv za ubistvo starice u Zavidovićima, upućen u psihijatrijsku ustanovu

Muhammed Fazlić kriv za ubistvo starice u Zavidovićima, upućen u psihijatrijsku ustanovu
15
Piše: M. N.
28.4.2019. u 16:19
17
komentara
15

dijeljenja
Muhammed Fazlić kriv za ubistvo starice u Zavidovićima, upućen u psihijatrijsku ustanovu Mjesto zločina
Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu presudu protiv Muhammeda Fazlića koji se tereti da je 14. decembra prošle godine svirepo ubio 77-godišnju Džulaferu Mujkić u njenoj kući u Zavidovićima.
Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je Fazlić ovaj zločin počinio u stanju neuračunljivosti, pa je u skladu s tim izrečena mjera liječenja u zdravstvenoj ustanovi.

Fazlića se tereti da je 14. decembra prošle godine u 10 sati ujutro krenuo iz svoje kuće u neuračunljivom stanju s namjerom da ubije Mujkić, ponio sa sobom nož sa crnom drškom te se uputio ka njenoj kući. Pokucao je na ulazna vrata i kada je starica otvorila, bez ikakvog povoda i razloga, iz džepa je izvadio nož i zadao joj ukupno 30 ubodnih rana.

Kako se navodi u presudi, nanio joj je devet rana u predjelu glave, 13 u grudnom košu, sedam u predjelu trbuha, u predjelu desne nadlaktice te rezne rane na stražnjoj strani donjeg dijela lijeve podlaktice i u predjelu baze palca lijeve šake.

"Dok je u ovakvo bespomoćnom stanju trpjela bolove i sve vrijeme proživljavala veliku patnju, pokušavajući dozvati pomoć, od ovako zadobivenih povreda pala je na pod, a kada je vidio da još daje znake života, dok je ležala potrbuške, zadigao joj je glavu vukući je za kosu i snažno nožem presjekao grkljan i lijevu karotidnu arteriju te je na ovako okrutan način usmrtio. Na mjestu događaja je podlegla povredama", navodi se u presudi Kantonalnog suda u Zenici.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...