Akcija "Roso"
0

Mostarac uhapšen u Čapljini, policija u kući pronašla 28 stabljika marihuane i oružje

I. M.
Foto: Federalna uprava policije
Foto: Federalna uprava policije
Policija u Čapljini danas je uhapsila jednu osobu i izvršila pretrese stana, kuće i automobila prilikom kojih je pronašla 28 stabljika Cannabisa, preciznu vagu i pištolj.

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Čapljina policijski službenici Federalne uprave policije su danas sa ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, izvršili pretresanje osobe, stana, kuće i automobila, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija "Roso", a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Čaplina izvršeni su pretresi i dva uviđaja na području Čapljine, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela kojom prilikom je pronađeno 28 stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Čapljina, tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšena osoba će u skladu sa ZKP-om biti kriminalistički obrađena i predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.