Crna hronika
4

Mensud Ahmetović osumnjičen da je ubio Vahidina Islamovića i ukrao mu 20.000 KM

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je Kantonalnom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Mensuda Ahmetovića (33), nastanjen u Sapni, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz koristoljublja.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva TK, postoji osnovana sumnja da je Ahmetović 29. marta ove godine automobilom prevozio Vahidina Islamovića iz pravca Sapne do Živinica te je, kada su stigli do mjesta Maline u blizini Živinica, zaustavio automobil i iz pištolja ispalio veći broj hitaca u Islamovića u predjelu grudnog koša i stomaka i nanio mu povrede od kojih je Islamović odmah podlegao.

Nakon toga je iz jakne oštećenog uzeo novac u iznosu od oko 20.000 KM. Njegovo tijelo je odvukao u kanal pored željezničke pruge u blizini magistralnog puta M-18, posuo ga krečom i prekrio staklenom vunom i daskama.

Tijelo ubijenog je pronađeno u jutarnjim satima 9. aprila ove godine. Po nalogu ovog Tužilaštva pripadnici MUP-a TK su obavili niz različitih istražnih i operativnih radnji na terenu, a također su urađena i određena vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ubistva.

Izvršeni su pretresi objekata i automobila na više lokacija na području Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Zvornik su izvršeni pretresi i na tom području, kada je i pronađen ukradeni novac i poluatomatska puška koju je imao osumnjičeni, stoji u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Osumnjičeni je jučer lišen slobode, te je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i danas ispitao osumnjičenog.

U ovom predmetu je u toku niz različitih istražnih radnji.