Crna hronika
2

Masovna tuča pred kapijom Pannonice, dva muškarca povrijeđena

Piše: D. Brkić
Muškarci inicijala S. V. (45) i V. V. (40) povrijeđeni su u masovnoj tuči koja se jučer poslijepodne dogodila u blizini glavnog ulaza u kompleks Pannonica u Tuzli. Obojica su kolima hitne pomoći prevezeni na UKC Tuzla.

"Pacijent S. V. je zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obrade na Klinici za hirurgiju on je otpušten na kućno liječenje", kaže Ersija Aščerić-Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC Tuzla.

U MUP-u TK su nam naveli kako V. V. nije teže povrijeđen te da policija radi na utvrđivanju okolnosti i dokumentovanju cijelog slučaja.

No, posjetioci Panconice, a jučer ih je bilo blizu 10.000, navode kako se oko 16 sati ispred ulaza odvijala prava drama. Očevici tvrde kako je došlo do sukoba između dvojice muškaraca i trojice pripadnika redarsko-spasilačke službe. Navodno, povrijeđeni muškarci su brutalno napadnuti, a imali su krvave glave.

Direktor Pannonice Maid Porobić naglašava kako se incident dogodio izvan kompleksa, te da nema informaciju da su u njemu učestvovali službenici redarsko-spasilačke službe, odnosno da će odgovor na to pitanje dati policijska istraga.