Na mjestu ubistva
20

Komšije Ivice Antunovića: Slutili smo tragediju, sijao je strah među komšijama

Piše: A. K.
(Foto: A. K./Klix.ba)
Svirepo dvostruko ubistvo koje je počinio 45-godišnji Ivica Antunović sinoć je šokiralo mještane Gornjih Petrovića kod Živinica. Ekipa portala Klix.ba danas je posjetila ovo mjesto u kojem saznajemo da je Ivica još od malih nogu pokazivao znakove agresije.

Već izvjestan period sijao je strah među mještanima koji su se s prvim mrakom zaključavali u svoje kuće, prepričavaju nam komšije.

Podsjetimo, Ivica Antunović jučer je u poslijepodnevnim satima nožem ubio komšije 55-godišnjeg Iliju Antunovića i 72-godišnju Maru Tadić za koje mještani imaju samo riječi hvale.

Danas smo posjetili Gornje Petroviće u kojima uz kišu prevladavaju muk i tišina. Mještani ogorčeno posmatraju Ilijinu i Marinu kuću, a tek rijetki se iz straha usude govoriti o porodici iz koje potječe Ivica Antunović.

Uz molbu da ne objavljujemo njihove identitete, komšije nam pokazuju da se Ivicina kuća nalazila odmah prekoputa komšija koje je usmrtio ubodima nožem.

"Ivica je još od malih nogu pokazivao znakove agresije, ali je bio izuzetno inteligentan mladić. Nakon završene srednje škole dobio je priliku da radi, međutim, nakon što je ustanovljeno da ima psihičkih problema dobio je otkaz. To ga je veoma razočaralo", priča nam jedna od komšinica.

Zbog ustanovljenih psihičkih problema, Ivica je dosad nekoliko puta bio hospitaliziran u Klinici za psihijatriju u Tuzli, a posljednji put u augustu ove godine nakon što je napao oca.

"Posljednji put su ga odveli u augustu ove godine kada je napao rođenog oca kojem je čak i prst odgrizao. U bolnici je bio mjesec i po, a mi smo s nevjericom posmatrali njegov povratak u našu sredinu. Nije nam bilo jasno kako je osoba s takvim psihičkim problemima mogla boraviti na otvorenom. On je iz dana u dan bio u sve lošijem stanju, a među svima nama je sijao strah. Već s prvim mrakom svi smo se morali zatvarati u svoje kuće, jer smo ga se bojali", ističe naša sagovornica te dodaje da su mještani međusobno već izvjestan period slutili tragediju koja se na kraju i dogodila.

Inače, Ivica je živio u porodičnoj kući sa svojim roditeljima, a nerijetko je imao sukobe sa skoro svim komšijama. S nekima od njih, kako saznajemo, ima sporove i na sudu.

"Kuće nam je znao obasuti kamenjem iz čista mira, a nekoliko dana prije ove tragedije ušao je u Marino dvorište te je pokušao udariti, jer je njen pas lajao. Tada smo pozvali policiju, a oni su rekli da nisu nadležni za ovakve situacije", ističe nam komšija koji živi u neposrednoj blizini porodice Antunović te dodaje da su se s njegovim oboljenjem borili i njegovi roditelji koji su sada na izmaku snage.

Govoreći o jučerašnjem strašnom činu, komšije nam prepričavaju da je Ivica Iliju sačekao na dijelu puta tik uz Marinu kuću.

"Nakon što mu je zadao nekoliko uboda nožem ostavio ga je u takvom stanju, a potom ušao u Marinu kuću te joj faktički isto uradio. Nakon svirepog čina otišao je u obližnju šumu gdje se krio. Tu su ga nakon nekoliko sati policajci pronašli i uhapsili", kaže nam prva komšinica s kojom smo razgovarali.

Kako nam je ranije potvrđeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, uviđaj su na mjestu ubistava obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dežurni tužilac koji je naredio obdukciju ubijenih.

Policajci su prvenstveno bili upoznati o Ilijinom ubistvu, a nakon što su pronašli i uhapsili Ivicu on im je priznao da je ubio i Maru.