Nema dokumente
19

Jeste li ga vidjeli: Zbog razbojništva na Dobrinji sarajevska policija traži Derviša Trešnjića

Klix.ba
Sarajevska policija traga za Dervišem Trešnjićem zbog povezanosti s jučerašnjim razbojništvom na Dobrinji.
Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora krimnalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništva koje se dogodilo u srijedu oko 8:50 u ulici Salke Lagumdžije potražuje Derviša (Redžep) Trešnjića.

On je rođen 27. juna 1989. godine u Bosanskoj Gradiški, nema izdatih ličnih dokumenata, niti prijavljeno stalno mjesto prebivališta u Bosni i Hercegovini, a sklon je i lažnom predstavljanju.

"Molimo građane ukoliko posjeduju informacije o kretanju ili boravku pomenute osobe da o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122 odnosno u najbližu policijsku stanicu", saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako je javio MUP KS, više osoba je uz prijetnju pištoljem, od žrtve otuđila određenu sumu novca, nanijevši joj povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

"Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti sa dislokacijom)", kažu iz policije.