Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
puno kamiona( jer su SDA pogane balije) unistile zeljeznicki transport. lose ceste a jaka i moderna suta. Iskreno cudi me kako malo nesreca ima uopste. samo zamislits koliko bi jedan teretni voz od 30 vagona mogao zamjeniti kamiona na putu? oko 60 ???
jedan vagon ima nosivost od 60 tona, a jedan šleper od 12 i mašina može povuć oko 30-ak vagone pune nosivosti pa izračunaj koliko jedan voz može zamijenit kamiona. Ipak, ne može se svaki teret prevozit kamionom kao što ne može vozom tako da će uvijek bit posla za kamiondžije.
Isplati se zbog sigurnosti i ljudskih zivota, povuci sva starija i neispavna vozila!
😉 odgovoran ne sjeda u vozilo s pokvarenim kočnicama !!!
@Antonius ne budi bukvalan.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Popriječio se i očigledno prešao na suprotnu stranu pravo pod kamion! Nekad je i 20 km/h prevelika brzina s obzirom na uslove na putu kao i stanje i kvalitet guma! Jedina dodirna tačka auta sa cestom je guma, zato je i za najgoru "krntiju" potrebna dobra guma! Ne razumijem ljude koji misle da na star auto treba staviti lošu, jeftinu gumu, baš kao da ne sjede oni u tom autu, kao da je to "poklon" autu?
Ima i Golf 2 sa abs centralno hidruliku klimu..ali dzaba sve kad brzina il uvjeti na putu nisu kako treba.
@prgavikrajiśnik. Vidi se da si strućnjak po komentaru. Svi imaju zimske gume neke..155/13 neki 295/20.. Ali jarane kad je led pod snjegom nepomaźe sam brzinu manju..To su naśe strućnjaćke bosanske priće uz kafu za uźe gume..
Vjećni Rahmet. A komentare ostali strućnjaca za Golfa. Prilagoditi brzinu uvijek putevima vremenu, I kad se zna da Auto nije u najboljem stanju treba joś manje voziti i opreznije. A neznamo mi śta je razlog i ovog udesa bio.
Internet strucnjaci, sto lupate svi skupa, dvojki za njenih 900 kg tezine su presiroke i gume 175, zna se da zimi po ledu i snijegu trebaju uze gume koje prave veci pritisak na podlogu i bolje urezuju saru u zaledjenu podlogu. A najbitnije je da su nove i napred i nazad.
@KrajisnikPrgavi, e stručnjak pritisak po kvadratnom cm ili površina koja ostvaruje trenje u mačku piterinu, šira ili uža guma gluposti, svaki proizvođač odrediio optimum i dao podatke koje gume se mogu koristiti na određenom vozilu ovisno o težini vozlila, snazi motora i sl. i toga se treba držati bez dodatnog mudrovanja.
Vjerovatno opet brzina i nesvjestnost vozaca da se prilagodi uslovima puta a vjerovatno! Kad se poveze nesvjestnost uslova puta, ispravnost i godine auta pa jos vjerovatno losije i starije gume mozda i ljetne eto sta se desi! Volan i auto nije nikakva zabava ni igracka tu se glava gubi u djelicu sekunde, zato treba setore oci otvoriti malo je dvoje!
Bože moj do kada će biti važno da li je čovjek nastradao u golfu I II III...,
@roman, ne znam nikoga ko udesio u golfu I ali sa G II je već problem, kad stave kseon svjetla i led sijalice iznad tablice ili je premjeste nazad na karambolku e tada nastupa prlblem. Nešto se desi tada u glavi vozača, šejtani ga pronosaju.
Evo krenulo je nazalost.Ljudi pazite se
@Slucajno Tuga golema
Ovde sicher kamiondzija strado....
ValcerVoliDimije - duhovito, nema sta.
@kelnerica mozda tebi....meni nije... znas sta?? Da ti ne objasnjavam... Pusi ga... to sve kelnerice rado rade...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zalosno sta reci..
BIH treba tražiti odštetu od Golfa, koliko je života cvaja uzela.
Lose gume
Opet taj golf II i kobna voznja u njemu