Crna hronika
8

Huso Ćesir: Niko nije pokušao otmicu moga sina, desila se samo tuča

Piše: N. J.
Huso Ćesir (u sredini)
Huso Ćesir (u sredini)
Nakon incidenta koji se prije tri dana desio u ilidžanskom naselju Otes, u pojedinim medijima pojavila se informacija da je tada pokušana otmica sina predsjednika Općinskog odbora SDA Novi Grad Huse Ćesira.

Također, objavljeno je i da je sam Huso Ćesir povrijeđen prilikom sprečavanje razbojnika da otmu njegovog sina i vozilo.

Redakciji našeg portala se 27. maja javio čitatelj, očevidac događaja, koji je tvrdio da je pokušana otmica muškarca i njegovog vozila, te da je jedan razbojnik uhapšen, a drugi uspio pobjeći.

On je kazao kako su za pokušaj otmice javili ocu, koji se zadesio u blizini i prepriječio put navodnim otmičarima. Policija nije potvrdila takvu verziju događaja. Iz policije su saopćili kako im je 27. maja oko 15:30 sati prijavljeno da su u naselju Otes nepoznate osobe prisilno zadržale Ć. E. iz Sarajeva.

Sa mjesta događaja (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Čitatelj/Klix.ba)

"Policijski službenici su u naselju Otes, ispod podvožnjaka u ulici Barska, zatekli vozila Passat i VW Touareg, koji su prethodno imali saobraćajnu nezgodu. Utvrđeno je da je navedenom događaju prethodilo narušavanje javnog reda i mira tučom između više osoba. Policija je oko 19 sati lišila slobode A.M.A. (1985) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti), dok se za još jednom osobom traga, a nen identitet je poznat policijskim slžbenicima", saopćeno je iz MUP-a KS.

Sa mjesta događaja (Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Sa mjesta događaja (Foto: Čitatelj/Klix.ba)

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Husu Ćesira, koji je za naš portal kazao da nikakvog pokušaja otmice nije bilo, kao i da u ovom incidentu niko nije povrijeđen.

"Istina je ono što je policija objavila, a to je da je došlo do tuče u saobraćaju. Nikakve tu otmice nije bilo, a ja, kao ni bilo ko drugi, nisam povrijeđen", rekao je Huso Ćesir.