Provedena akcija
0

Građani prijavili muškarca iz Živinica, policija ga uhapsila i oduzela mu oružje

A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Policijski službenici izveli su akciju na području Živinica, a tom prilikom su uhapsili jednu osobu od koje su zaplijenili oružje.

Kako su naveli iz Uprave policije MUP-a TK, njihovi službenici su u Živinicama postupajući po operativnim saznanjima i prijavama građana da se S.S., rođen 1967. godine nastanjen na području toga grada, može dovesti u vezu s ugrožavanjem sigurnosti i nelegalnim posjedovanjem oružja, poduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji.

Na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i prikupljanju dokaza su radili u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

"S tim u vezi, 14. februara 2024.godine na osnovu naredbe Općinskog suda u Živinicama, izvršen je pretres porodične kuće, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi S.S., kojom prilikom su pronađeni i izuzeti automatska puška sa pripadajućim okvirom i 30 komada municije kalibra 7,62 mm, 90 komada puščane municije 7,62 mm, dva noža i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

S.S. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija uhapšen te je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.