Potvrdio Vrhovni sud FBiH
135

Fehimu Zuliću 31 godina zatvora zbog saučesništva u brutalnom ubistvu u Tuzli

A. K.
Sead Hajdarević
Sead Hajdarević
Tridesetpetogodišnji Fehim Zulić iz Tuzle pravosnažno je osuđen na 31 godinu zatvora zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, počinjenog na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine. Odluka je ovo Vrhovnog suda FBiH, čime je potvrđena ranija presuda Kantonalnog suda u Tuzli.

Osim za krivično djelo saučesništva u ubistvu, Zulić je osuđen i zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U aprilu 2018. godine zbog ubistva Hajdarevića donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika 48-godišnjeg Nerima Mulasalihovića, nastanjenog u Tuzli i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina.

Optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona Zulić i Mulasalihović teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja.

Potom su ga vezali i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povrjeđivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju.