Crna hronika
0

Federalna uprava civilne zaštite i psi tragači u potrazi za nestalim Brčacima

Piše: E. F.
Elvedin Alić
Elvedin Alić
Ekipe Federalne uprave civilne zaštite sa psima tragačima uključile su se u masovnu potragu za nestalim Brčacima Elvedinom Alićem (22) i njegovom petogodišnjom sestrom Samirom kojima se svaki trag izgubio još prije pet dana.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, istaknuvši da se nada da će danas konačno potraga dati rezultate.

Elvedin Alić je u petak 17. jula otišao od kuće pod izgovorom da ide da se osvježi, poveo je i sestru, a od tada im se gubi svaki trag.

Policija Brčko distrikta je nakon jučerašnje neuspjele potrage objavila njegovu fotografiju i pozvala građane da, ukoliko ga vide, jave najbližoj policijskoj stanici.

Kako prolazi vrijeme sve su manje šanse da su brat i sestra živi jer temperature su visoke, a šume oko Rašljana su nepristupačne i teške za kretanje.

Posebno zabrinjavaju činjenice da je Elvedin asocijalan tip i da ne voli, odnosno izbjegava ljude, pa su male šanse da je napustio šumu, kao i da ni jučer ni danas nije primijećeno njihovo kretanje.

Jučer je teren pretraživalo više od 200 osoba, a uprkos činjenici da je potraga proširena te da je angažovan i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Mostara, izgubljena djeca nisu pronađena.

Potraga je do sada provođena u širem području mjesta Rašljani, na graničnom području Brčko distrikta i opštine Srebrenik.