Akcija "Lipa"
7

Federalna policija uhapsila 19-godišnjakinju iz Sarajeva osumnjičenu za trgovinu drogom

Dž. L.
Ilustracija (Foto: E. H./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: E. H./Klix.ba)
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su u nastavku operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Lipa" uhapsili još jednu osobu iz Sarajeva.

U akciji "Lipa", koja je inače započeta 7. jula ove godine pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, federalna policija uhapsila je 19-godišnjakinju inicijala A. A. koja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela "teška tjelesna povreda", "protupravno lišenje slobode, te "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena osoba na području općine Novi Grad Sarajevo, a kojom prilikom je pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge heroin, amfetamin, cannabis sativa, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Naime, osumnjičena je u mjesecu maju u svom stanu na području Općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja osobama D. K. i A. LJ., a potom je fizički i nožem nanosila tjelesne povrede osobi D.K., dok je osobu A. LJ. prisilila da mu pomogne u njenoj namjeri.

Osumnjičena A. A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.