Crna hronika
237

Epilog policijske potjere: Na Trebeviću ubijen Adis Ðorđijević

Piše: N. N.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
U današnjoj policijskoj potjeri na putu Vraca - Trebević ubijen je Adis Đorđijević, a ranjena je Lejla Muhović.

Nezvanično saznajemo da je pucnjavi prethodila otmica u sarajevskom naselju Grbavica.

Naime, kako je za Klix.ba potvrdio portparol MUP-a KS Irfan Nefić, danas se u sarajevskom naselju Grbavica desila otmica nepoznate ženske osobe.

"Oko 14 sati i 20 minuta u ulici Hamdije Čemerlića od strane nepoznate muške osobe u auto Škoda Fabija ugurana je nepoznata ženska osoba nakon čega se automobil udaljio prema Zagrebačkoj ulici a kasnije prema naselju Vraca. Sve ostalo se dešavalo na području u nadleženosti Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo", kazao je Nefić za Klix.ba.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je za Klix.ba kako uviđaj i dalje traje te da po uputama nadležne tužiteljice Halide Vrabac ne može iznositi bilo kakve informacije.

Iz Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo, po zahtjevu porodice, nisu mogli potvrditi da li je Đorđijević podlegao te u kakvom stanju se nalazi ranjena Lejla.

Također, još nije poznato ni da li su njih dvoje bili sami u automobilu kao ni ko je koga oteo.

Zbog ove pucnjave od 15.00 sati u prekidu je saobraćaj prema Trebeviću, a pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo preusmjeravaju vozila na alternativne pravce.

Uviđaj je i dalje u toku.