Crna hronika
17

Lejla Muhović na slobodi, još nije utvrđeno ko je držao pištolj iz kojeg je ubijen Đorđijević

Piše: E. S. H.
Lejla i Adis
Lejla i Adis
Nakon završenih vještačenja će biti utvrđeno ko je držao pištolj u tom momentu ubistva Adisa Đorđijevića. Za sada se ovo krivično djelo vodi kao izazivanje opće opasnosti, potvrdila je za Klix.ba tužiteljica Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Halida Vrabac.

Tužiteljica Vrabac nam je rekla da je obdukcija završena, te da nema elemenata krivičnog djela ubistva od strane Lejle Muhović, te da neće tražiti njeno pritvaranje,

"Mora se raditi još dosta vještačenja, a nakon toga ćemo vidjeti šta će biti dalje. Metak koji je pronađen u tijelu preminulog je metak koji potječe iz pištolja 'škorpion', vlasništvo preminulog. Službene osobe MUP-a Kantona Sarajevo nisu pucale na njega i to je to za sada što znamo", kazala je tužiteljica.

Dodala je da za sada nema dokaza koji utvrđuju navode za krivično djelo ubistvo.

"Njih dvoje su bili sami u automobilu, svjedoka nije bilo. Oni su se prepirali, svađali tako da○je metak ispaljen iz 'škorpiona', to je oružje koje je zabranjeno za upotrebu", pojasnila je tužiteljica Vrabac.

Podsjećamo, Đorđijević je ranjen u stomak, ali s obzirom na činjenicu da je upucan vertikalno metak mu je dotakao i srce te izašao na leđa.