Crna hronika
0

Epilog ubistva u Živinicama: Ubio rođaka koji mu je drškom pištolja pretukao oca

Piše: D. Brkić
Kantonalno tužilaštvo TK predložilo je jednomjesečni pritvor za Ahmeta Salihovića (37), iz Tupkovića kod Živinica, zbog osnovane sumnje da je počinio ubistvo Džeme Mušanovića (57).

Salihović je u utorak poslijepodne pucajući iz puške M-48 usmrtio Mušanovića sa kojim je u rodbinskim vezama, a koji je u dvorištu tukao drškom pištolja oca od osumnjičenog.

"Mušanović je ocu osumnjičenog zadao nekoliko udaraca drškom pištolja u glavu, a ispalio je i jedan hitac iz pištolja u smjeru kuće. Kada je osumnjičeni izašao iz kuće Mušanović je ispalio još nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega je osumnjičeni pucao u njega i ubio ga", navode iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Nezvanično se pominje kako je motiv za verbalni i fizički obračun neriješeno pitanje imovinsko-pravnih odnosa. Nažalost sukob je eskalirao, a Salihović je usmrtio Mušanovića.

Inače, otac osumnjičenog Dž.S. (64) zadržan je na UKC Tuzla zbog teških povreda glave. Saznajemo da nije životno ugrožen.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su i naredbe za obdukciju tijela stradalog, kao i za druge istražne radnje koje će se obaviti u narednom periodu.