{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Drama u Velikoj Kladuši: Bacio bombu u prepunu diskoteku, najmanje 30 povrijeđenih

11.5.2014. u 09:19
11.5.2014. u 12:06
317
206
Drama u Velikoj Kladuši: Bacio bombu u prepunu diskoteku, najmanje 30 povrijeđenih
317
Najmanje 30 osoba je povrijeđeno kada je muškarac bacio eksplozivnu napravu u diskoteku EX u Velikoj Kladuši, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona (USK). Vozila hitne pomoći iz Velike Kladuše još uvijek dovoze povrijeđene u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.
"U jutarnjim satima u 3:30 u diskoteci EX bačena ja bomba. Povrijeđeno je 30 lica. Nijedno lice nije stradalo. Svi povrijeđeni su prebačeni u Kantonalnu bolnicu 'Dr. Irfan Ljubijankić' u Bihaću", rekao je dežurni operativni MUP-a USK-a.

Kako je za Klix.ba potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK, šest osoba je teško povrijeđeno.

Osoba koja je bacila eksplozinu napravu je identifikovana, a nalazi se u bolnici jer je ranjena.

Policija počinitelja od ranije poznaje po teškim krivičnim djelima razbojništva. Iz policije kažu da je u skorije vrijeme izašao i iz zatvora.

Saznajemo da je riječ o Emiru Pajazetoviću, poznatom kao Emir Rakin, kriminalcu koji je prije izvjesnog vremena također bacio bombu u jedan lokal u Velikoj Kladuši.

Na terenu su trenutno pripadnici sektora krim-policije USK i uviđaj je u toku.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, do 10 sati u prostorije ove bolnice je zaprimljeno 23 povrijeđenih iz Velike Kladuše.

"To nije krajnji broj povrijeđenih, jer vozila hitne pomoći iz Velike Kladuše još uvijek dovoze povrijeđene. Radi se uglavnom o povredama gornjih i donjih ekstremiteta i glave. Nekoliko lica je već bilo u operacionoj sali. I ortopedska i kirurška operaciona sala su u maksimalnoj funkciji", rekla je za Klix.ba glasnogovornica bolnice Maja Hadžimehmedović.

Istakla je da stanje nijednog pacijenta trenutno nije kritično, ali da pojedini pacijenti imaju teške tjelesne povrede.


Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: