Crna hronika
6

Pajazetović bacio bombu iz osvete što je izbačen iz diskoteke?

Piše: N. J.
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše
Emir Pajazetović, bombaš iz Velike Kladuše
Policija Unsko-sanskog kantona će danas u popodnevnim satima Kantonalnom tužilaštvu USK predati Emira Pajazetovića (30) koji je u nedjelju ujutro bacio bombu u diskoteku Ex u Velikoj Kladuši povrijedivši pritom 26 osoba, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Napad se desio u nedjelju oko 3:30 sati, a prethodno je, kako nam je potvrdio Šiljdedić, osiguranje udaljilo Pajazetovića iz objekta jer je pravio probleme tako što je išao od stola do stola i vrijeđao goste.

"On se nakon toga vratio sa bombom u rukama. Tada su ga radnici angažovani na osiguranju pokušali zaustaviti na ulazu. No, on je već imao izvučen osigurač i bacio je bombu u diskoteku preko njih", rekao je naš sagovornik.

Poslije napada otišao u buregdžinicu

Dodaje kako na osiguranju nisu radili zaštitari neke profesionalne agencije, već da je te radnike angažovao vlasnik diskoteke i nisu bili certificirani zaštitari.

"Policija istražuje sve okolnosti u vezi sa ovim napadom, kao i sam motiv, odnosno da li je Pajazetović bacio bombu zbog toga što je udaljen iz objekta, ili je imao problem sa nekim od gostiju u diskoteci", dodao je Šiljdedić.

Radnici na osiguranju objekta su, ističe, Pajazetoviću nanijeli lakše povrede nakon što je aktivirao bombu, ali im je on uspio pobjeći.

"Poslije napada na diskoteku on je otišao u buregdžinicu u Velikoj Kladuši te oko 4:20 sati pozvao policiju kazavši da su ga pretukli zaštitari, te je tako i lišen slobode. Nakon što mu je pružena ljekarska pomoć u bolnici u Bihaću, sproveden je na saslušanje u policiju, gdje se branio šutnjom", naveo je te dodao da se Pajazetoviću na teret stavlja teško djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a koje je u vezi sa izazivanjem opće opasnosti.

Šiljdedić je potvrdio da je Pajazetović policiji poznat po raznim krivičnim djelima, te da je nedavno izašao iz zatvora odsluživši jednu od kazni za djela koja je činio. On je, podsjetimo, prije dvije godine bacio bombu na, doduše prazan, kafić Cacadu u Velikoj Kladuši.

Petero povrijeđenih na intenzivnoj njezi

"Pajazetović je bio pod pojačanim policijskim nadzorom nakon izlaska iz zatvora, međutim, problem sa povratnicima u činjenju krivičnih djela nije samo problem Unsko-sanskog kantona, već cijele BiH", zaključio je Šiljdedić.

Glasnogovornica Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, Maja Hadžimehmedović, za Klix.ba je kazala da je kroz Centar urgentne medicine ove bolnice jučer prošlo 26 osoba povrijeđenih u diskoteci Ex, od kojih je sedam nakon ljekarske pomoći odmah pušteno kući.

"Na liječenju je zadržano 19 osoba, od kojih je jedna u međuvremenu također puštena na kućno liječenje. Pet osoba je u teškom stanju i nalaze se na intenzivnoj njezi, ali su svi pacijenti stabilni i van životne opasnosti", kazala je Hadžimehmedović.