Crna hronika
391

Drama nakon utakmice u Blagaju: Sudiju udarao oružjem u glavu

Klix.ba
Foto: Z. M./Klix.ba
Foto: Z. M./Klix.ba
Incident koji se danas popodne dogodio na terenu Fudbalskog kluba Blagaj van stadiona je prerastao u fizički napad na dvojicu sudija i delegata utakmice.

Kako saznaje reporter našeg portala, pred kraj utakmice juniora NK Sloga iz Ljubuškog i FK Blagaj jedan igrač Blagaja zbog dobijenog drugog žutog kartona morao je napustiti utakmicu.

U tom momentu osoba inicijala S.O. demonstrativno je skočila sa klupe FK Blagaja i počela verbalno vrijeđati pomoćnog sudiju. Nakon završetka utakmice sudijska trojka je sjela u automobil i krenula put Mostara, a potom ih je S.O. pretekao svojim vozilom, prepriječio im put i uz prijetnju vatrenim oružjem natjerao ih da izađu iz automobila.

Teren FK Blagaj (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Teren FK Blagaj (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)

Kad su izašli iz automobila on je drškom revolvera uz psovke nekoliko puta udario M.S. u predjelu glave, nakon čega je sjeo u svoj automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu. Povrijeđeni M.S. je prevezen u Centar urgentne medicine Sveučilišne bolnice Mostar.

Iz MUP-a HNK za Klix.ba je potvrđeno da je Suad O. lišen slobode i priveden u službene policijske prostorije, te se nad njim vodi kriminalistička obrada. Također, zbog utvrđivanja svih okolnosti uzimaju se izjave očevidaca i sudionika incidenta, te će policija u dogovoru s Tužilaštvom odlučiti o daljim aktivnostima.

Ovom prilikom istaknuto je i da se traga za pištoljem kojim su nanesene tjelesne povrede.

Glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak je kazao da ova utakmica nije bila najavljena policiji, te da stoga nije bila ni osiguravana.