BiH
55

Nakon napada u Blagaju trojica nogometnih sudija zadržana u bolnici

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Nakon jučerašnjeg incidenta u Blagaju, koji se dogodio tokom juniorske utakmice NK Sloga-FK Blagaj, sudijska trojka koja je napadnuta zadržana je u bolnici radi zadobijenih povreda i pretrpljenog šoka.

Podsjetimo, nogometaš FK Blagaj u 75. minuti dobio je drugi žuti karton. U tom trenutka sudijska trojka iz Mostara, Marko Sesar,Boris Dujmović i Sanel Grljević, postaju predmet uvreda domaćih navijača, a pet minuta kasnije dolazi do kulminacije kada su predstavnici Blagaja i dio navijača krenuli u fizički obračun sa sudijama.

Sudija Boris Dujmović je zadobio nekoliko udaraca u predjelu glave, a povrijeđene su i njegove kolege. Policija nije osiguravala ovu utakmicu, jer nije bila ni prijavljena, pa su sudije morale bježati pred razularenom masom.

Prava drama, ipak, dogodila se na putu prema Mostaru, na lokaciji Carskih vinograda, kad je sudijsku trojku zaustavio službeni predstavnik FK Blagaja Suad Obradović Sutko prepriječivši im put.

Primorao ih je da izađu iz vozilla uz prijetnju pištoljem, vrijeđao ih i psovao, te drškom pištolja u glavu udario Dujmovića.

Zbog povreda i doživljenog šoka sudijska trojka je zatražila liječničku pomoć, te su zadržani u bolnici. Suada Obradovića Sutka mostarska policija je privela zbog ovog incidenta.