|

Doboj: Pokradena zlatara "Dević"

Doboj: Pokradena zlatara "Dević"
0
S
SRNA
26.11.2011. u 12:23
2
komentara
0

dijeljenja
Doboj: Pokradena zlatara "Dević" Foto: Arhiva
Nepoznati počinilac ukrao je zlato sa jednog panela iz zlatare "Dević" u glavnoj dobojskoj ulici u neposrednoj blizini zgrade Centra javne bezbjednosti Doboj, rekao je Srni vlasnik zlatare Slobodan Dević. U dobojskom CJB rekao je Srni da nije ukradena veća količina zlata i da je riječ o teškoj krađi na drzak način.
Vlasnik zlatare rekao je Srni da je lopov odnio panel sa zlatnim prstenjem i lančićima i da je policajac, koji stražari ispred zgrade Centra, primijetio lopova, potrčao za njim, ali ga nije uspio uhvatiti, te da se za počiniocem traga.

Dević napominje da se krađa dogodila oko 10:30 sati. "Lopov je ušao u zlataru i raspitivao se o nakitu. Radnica mu je pokazala panel sa zlatnim prstenjem i lančićima, na šta ju je on uhvatio za kosu, uzeo panel, stavio ga ispod jakne i pobjegao", priča Dević i dodaje da lopov nije bio maskiran.

Dević se žali da su u posljednje vrijeme učestale pljačke zlatara u RS-u zbog čega je tražio i dozvolu za nošenje oružja.

"Vlasnik sam nekoliko zlatara u Doboju i zbog straha za ličnu bsigurnost, jer često sa sobom nosim veće količine zlata ili novca, tražio sam od MUP-a dozvolu za nošenje oružja, ali sam odbijen bez obrzaloženja", navodi Dević.

Prema njegovim riječima, na sljedećem sastanku Udruženja privrednika Doboj tražiće da se razgovara o sigurnosti vlasnika radnji sa skupocjenom opremom.

Zlatare "Dević" u Doboju bile su na meti pljačkaša u nekoliko navrata u proteklim godinama.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...