Crna hronika
149

Detalji ubistva na Ilidži: Dvije osobe ubile muškarca u stanu i ukrale mu automobil

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Dvije osobe inicijala K. S. (1997.) i O. M. (1977.) iz Sarajeva sinoć su na Ilidži ubile muškarca inicijala P. N. (1952.) u njegovom stanu, a nakon toga mu ukrale automobil te se udaljile u nepoznatom pravcu.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), policija je sinoć u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, uočila putničko motorno vozilo Golf 4 pored kojeg su stajali K. S. i O. M. koji su pobjegli nakon što su vidjeli policiju.

Policija ih je pronašla u ulici Izeta Čomora te je izvršenim provjerama utvrđeno da je automobil vlasništvo P. N. iz Sarajeva. K. S. je policiji kazao su bili u kući vlasnika vozila P. N. s kojim su imali sukob i došlo je do fizičkog obračuna između njih, nakon čega su mu ukrali ključeve i automobil.

Policijski službenici su u kući, u ulici Plavi put, općina Ilidža, u besvjesnom stanju zatekli P. N. a osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS je konstatiralo smrt. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva, K. S. i O. M. su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje uhapšenih MUP-a KS.