|

Detalji likvidacije Krunića: Bilo je kao ratno stanje, ubice čekale s dvije strane

Detalji likvidacije Krunića: Bilo je kao ratno stanje, ubice čekale s dvije strane
43
Klix.ba
23.4.2019. u 09:13
105
komentara
43

dijeljenja
Detalji likvidacije Krunića: Bilo je kao ratno stanje, ubice čekale s dvije strane Foto: Arhiv/Klix.ba
Sinoć oko 22:30 sati ubice su sačekale banjalučkog biznismena Slavišu Krunića pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna blizu Banje Luke, a zatim u njegov automobil ispalile više rafala.
Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Žarko Pavlović uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu Toyotu.

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbjeđenja Pavlović s Pala i jedan od napadača, koji je prema nezvaničnim informacijama Željko Kovačević.

Poznat identitet ubijenog napadača na Slavišu Krunića

Ko je bio Slaviša Krunić koji je likvidiran kod Banje Luke i šta je govorio o BiH

Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo, piše Srpskainfo.

"Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali, bit će poznata nakon uviđaja", ispričao je izvor iz istrage.

Mještani su ispričali da su oko 22:30 sati čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića.

"Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo", ispričao je jedan od komšija. Dodaje kako je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću u laktaškom naselju Jablan sa suprugom i četvero djece jer renovira stan u Banjoj Luci.

"Ubice su ga sigurno pratile neko vrijeme", dodao je komšija ubijenog Krunića.
Prijavi grešku


Komentari (105)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...