Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Canadair CL-215 cijena 26,3 USD.Kapacitet 5.455 l vode zahvata za 12sec. Hrvatska ih ima oko 6 komada. Air Tractor AT-802 A Fire Boss 3000 l vode i ima spremnike od 300 l za pjenilo, koje kad se pomjesa sa vodom u omjeru od 1 % znatno povecava ucinkovitost gasenja pozara (Wikipedia). Hrvatska kupila 2 Air Tractora, s obukom i rezervnim dijelovima kostaju 5 miliona i 50 tisuca Eura (Dnevnik hr. 25.07.2008.). Ovo bi za BiH bila najbolja opcija i po nekim procjenama bi trebalo 6 komada.
halo tuke to je Bosna sta velicas nesrecu sjeme ti se zatrlo
sto nepaze na sume vidite kako u sumskoj negori nista oni paze na svoja stanista neg od njih recept iskopiraju
GORE U S T A S E NEKA NEKA
e ti jadnice jedan turski kakvi skuturi u capljini skuturi su u zapadnoj hercegovini prvo se nauci nesto pa onda pisi di ti je kultura ti si neki zaostao opusti se malo pun si mrznje to samo govori da si g...o od covjeka ja sam hrvat iz capljine znam puno muslimana iz capljine svi su dobri ljudi i prijatni razliku od vas planinjaka iz bosne nema nitko ko vi
Đaba zovete.Otišli su u prijevremenu penziju .
Danas Čapljina - sutra tvoje dvorište, samo si ti glup da to shvatiš. E da, Čapljina će prije dobiti pomoć nego tvoje susjedstvo.
Pusite ga skutori. Treba vam sada pomoc a.