Obavljeno sedam pretresa
0

Bosanski Brod: Zaplijenjene nelegalne cigarete i naoružanje

Piše: D. T.
Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj jučer su, po nalogu Osnovnog suda u Derventi, na području Bosanskog Broda obavili sedam pretresa u cilju prikupljanja dokaza o krivičnim djelima nedozvoljene trgovine i prometa naoružanja.

Kako je potvrđeno portalu Sarajevo-x.com, u pretresima su učestvovali službenici policijskih stanica iz Doboja, Bosanskog Broda i Dervente, a tokom akcije je zaplijenjena određena količina nelegalne robe i oružja.

''Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata, vlasništvo J.Đ., pronađeno je i izuzeto 480 boksova raznih vrsta cigareta sa akciznim markicama Republike Srbije, Republike Hrvatske, BiH i Kosova, namijenjenih za nelegalnu prodaju'', rekli su u policiji.

Pretresom kuće koja je u vlasništvu S.D. pronađeni su i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela nedozvoljene trgovine. Kako saznajemo, radi se o kartonskim kutijama i omotima za pakovanje cigareta.

''Pretresom kuće i pomoćnih objekata, vlasništvo G.S. iz Bosanskog Broda, pronađene su dvije automatske puške sa okvirom bez municije, jedna prepravljena, snajper sa optičkim nišanom, vazdušni pištolj sa futrolom, četiri upaljača za protivpješadijsku minu, rap sa tri okvira za snajpersku pušku sa pet pripadajućih metaka''. navode u policiji.

Nakon dokumentovanja slučaja, Okružnom tužilaštvu u Doboju bit će dostavljeni odgovarajući izvještaji protiv pomenutih osoba.