I dalje u komi
17

Bihaćki pjevač Arslan Handukić u teškom stanju prevezen u Tuzlu

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pjevač i gitarista bihaćke grupe The Babe Barbella Arslan Handukić u teškom zdravstvenom stanju prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je podvrgnut daljem liječenju.

Handukić je još uvijek u komi nakon saobraćajne nesreće koju su članovi ovog benda doživjeli 12. maja, na putu Bosanska Krupa - Bosanska Otoka u mjestu Stragarić.

On je jučer iz Kantonalne bolnice Irfan Ljubijankić u Bihaću prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli gdje je priključen na aparate za vještačko disanje.

"Stanje pacijenta je nepromijenjeno. On se nalazi u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Riječ je o politraumi i pacijent je priključen na respirator", rekla je za Klix.ba glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Saobraćajna nesreća se dogodila 12. maja ove godine, kada su se članovi benda The Babe Barbella u kombiju vraćali s nastupa u Banjoj Luci.

U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao granični policajac Jasmin Gerzić koji se nalazio u automobilu koje se sudarilo s kombijem.

U Gerzićevom automobilu jedna osoba je zadobila tjelesne povrede, dok su u kombiju dvije osobe teško povrijeđene, a jedna lakše.