Branio se šutnjom
6

Benjamin Spahović tereti se i za paljevinu automobila Naide Karić u Vogošći

Klix.ba
Benjamin Spahović (Foto: Facebook)
Benjamin Spahović (Foto: Facebook)
Benjamin Spahović i Nedim Hasić, koji su sinoć uhapšeni u potjeri kroz Sarajevo zbog sumnje da su opljačkali benzinsku pumpu u Vogošći, ispitani su u policiji gdje su se, kako saznajemo, obojica branili šutnjom.

Ovu informaciju potvrdio nam je Spahovićev branilac advokat Omar Mehmedbašić.

Kako saznajemo, Spahoviću se na teret stavlja i paljenje vozila Naide Karić.

"Stavilo mu se i to na teret, ali ne znam hoće li to tako ostati. Osumnjičen je za razbojništvo i branio se šutnjom", kratko nam je kazao Mehmedbašić.

Podsjećamo, Spahović, učesnik srbijanskog reality showa, u vezi je s Minom Hadžijusufović kojoj je prije nekoliko dana zapaljen automobil na Dobrinji. Zbog paljenja njenog automobila pritvorena je Naida Karić kojoj je također 13. marta u Vogošći zapaljen automobil.

Prema jutrošnjem izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Spahović i Hasić terete se da su sinoć uz prijetnju oružjem opljačkali benzinsku pumpu Hifa u Vogošći. Oni su otuđili određenu sumu novca, a zatim se vozilom marke Rover udaljili u nepoznatom pravcu.

Njih su potom uočili policajci na prostoru općine Centar te su krenuli za njima i sustigli ih u ulici Ljubljanska. U Roveru su tako zatečeni 22-godišnji Spahović i 24-godišnji Hasić. Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva te su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.